Om oss

Brunnsvatten.se ingår i företaget SGS Analytics Sweden AB som är en del av koncernen SGS Group (Société Générale de Surveillance). SGS grundades i Rouen, Frankrike 1878 och är idag en av världens största laboratoriekoncerner. Ett multinationellt företag och varumärke som finns i över hela världen, med fler än 2600 kontor och laboratorier med över 90.000 anställda.

Vår start började i mitten av 80-talet med företaget KM Lab och Svelab.
1999/2000 förvärvade Alcontrol Laboratories dessa bolag och vi blev en del av ALcontrol.
2018 blev ALcontrol uppköpta av den multinationella koncernen SYNLAB.
2021 tog SGS Group (Société Générale de Surveillance SA) över laboratorierna i Sverige och bildade SGS Analytics Sweden AB, som vi idag heter.
I Sverige har vi fyra laboratorier belägna i Malmö, Linköping, Karlstad och Umeå och är ca 360 anställda. Till det har vi provtagningskontor runt om i Sverige för att serva våra kunder med avancerade vatten och miljö provtagning.

Samtliga laboratorier är ackrediterade och de analyser som vi utför är kvalitetssäkrade in i minsta detalj.
Våra kunder sträcker sig från industriella vattenverk, miljökontor, miljökonsulter, livsmedelsindustrier till privatpersoner och samfälligheter.

Avseende brunnsvatten har vi analyserat hundratusentals prov under företagets historia. Vi har expertkunskap inom området och levererar alltid tillförlitliga resultat.
SGS Analytics Sweden erbjuder även avloppsvattenanalyser genom avloppsvatten.se och vildsvinsanalyser genom vildsvinsanalys.se

Anlitar man SGS, kan man lita på att man får kvalitetssäkrade och trovärdiga analysresultat.

För mer information om SGS Analytics Sweden AB: https://sgs.com/analytics-se